Műszaki leírás | Villa Park Balatonfüred

Tradition > Műszaki leírás

Alapozás

Vasbeton lemezalap a statikai tervben meghatározott geometriával és anyagminőségekkel.
Talpgerendák, koszorúk, gerendák, pillérek, lépcső Vasbeton szerkezetek a statikai tervben meghatározott geometriával és anyagminőségekkel.

 

 

Padló rétegek

Tervek szerinti rétegrendek készülnek, hő-, hangszigeteléssel és aljzatbetonnal együtt.

 

 

Áthidalók

Kerámia burkolatú feszített vasbeton áthidalók kerülnek a válaszfalakba, a homlokzati nyílások felett monolit vasbeton gerendák készülnek.

 

 

Födémek

Monolit vasbeton födémszerkezetek készülnek a statikai tervben meghatározott vastagságban, alul-felül sík kialakítással.Külső és belső teherhordó falak
Porotherm kézi falazóblokkból készülnek, a lakások elválasztó falai hanggátló téglával falazva.

 

 

Válaszfalak

Falazott szerkezetű válaszfallapokból készülnek. Az előírt helyeken többrétegű falszerkezet készül, a falazott szerkezetek között kőzetgyapot hangszigetelő réteggel.

 

 

Tetőszerkezet

Hagyományos szerkezetű beépített tetőszerkezet készül, helyenkénti acél keretállás kiváltásokkal a terveken szereplő méretekkel és kialakítással.

 

 

Tetőfedés

Hódfarkú cserépfedés.

 

 

Homlokzat kialakítás

Homlokzati hőszigetelő rendszer készül 15 cm vastagságban, polisztirol táblákkal, ill. zárcellás hőszigetelő táblákkal, vékony vakolattal ellátott felülettel. A tervek szerinti helyeken szárazon rakott kőburkolat készül.

 

 

Burkolatok

A terveken megjelölt hideg- és melegburkolatok készülnek a vevő által választott anyagokból. A burkolatok bruttó 5000 Ft/m2 áron választhatók felár nélkül. A csempe burkolat a fürdőkben 210 cm magasságig, egyéb helyeken felmosó lábazat készül. A konyhában az alsó és felső szekrény közötti sávban készül csempe burkolat.


Térburkolat
Kiviteli tervek szerint

 

Nyílászárók
Fa nyílászárók, 3 rétegű, gáztöltésű hőszigetelt üveggel, tömítéssel, kilinccsel, felületkezeléssel ellátva. Garázsokban elektromosan, távirányítással működtetett automata gördülőrács kerül elhelyezésre. Belső ajtók utólag beépíthető mart-festett MDF szerkezetűek, küszöb nélküli kialakítással.

 

Lakatos szerkezetek
Acél / fa szerkezetű erkélykorlát készül a kiviteli terven megjelölt felületképzéssel.

 

Gipszkartonozás
Tetőtéri részen a lakások burkolása a tetőszerkezet alsó síkján gipszkarton burkolattal készül. (vizes helyiségekben impregnált szerkezetű gipszkartonnal)

 

Felületképzés
A belső terekben valamint a garázsokban glettelt felületre 2 réteg diszperziós festés készül, fehér, vagy választható pasztellszínnel.

 

Szigetelések
Talajnedvesség elleni szigetelés és a teraszok szigetelése bitumenes vastaglemezzel történik a tervek szerint. Hőszigetelések az építészeti tervek szerint.

 

Kémények
A kazánok füstelvezetésére egyedi kémény lesz 150-es csövekkel.

 

Villanyszerelés - lakásokon belül

 • Süllyesztett lakáselosztók beépítése, kismegszakítókkal. Védőcsövek, vezetékek beépítése, szabvány szerinti kialakítással. A lakásokban kiépített végpontok száma az egyes lakások kialakításától függően változik, átlagosan 6 végpont/helyiséggel számítva, (amelybe a riasztó, telefon, kaputelefon, internet és klíma is beletartozik) lámpatestek nélkül, kapcsolókkal, dugaljakkal (Prodax – vagy ezzel egyenértékű típus).
 • Tévé-antenna hálózat kiépítése, védőcsövek szerelése, árnyékolt antenna kábelekkel lakásokon belül 150*150 doboz beépítése.
 • Telefon, informatika, lakásokon belül 2 db csatlakozási pont kiépítése.
 • Kaputelefon teljes kiépítése, utcai nyomógomb egységtől lakásokig.
 • Fogyasztásmérők felszerelésének ügyintézése (műszaki átadás E-ON energiaszolgáltató)
 • Garázsok teljes szerelése lámpatestek nélkül. (alapszerelés, szerelvényezés)
 • Az ár nem tartalmazza a világítótesteket csak az egyszeri időpontban történő felszerelésüket.

 

 

 

Központi fűtési rendszer

 • A lakások fűtését a pinceszinten lévő kazánházban található 2 db kondenzációs gázkazán szolgáltatja. A lakások fűtése sugárzás elvén működő padlófűtés. A hűtést split klímák szolgálják. A fűtési hőfoklépcső 35/30°C. A vizesblokkokban elektromos fűtőpatronnal ellátott törülközőszárítós radiátorok kerülnek elhelyezésre melyekkel lehetőség van az átmeneti időben is fűteni. A lakások hőmennyiségének mérése a folyosókon elhelyezett mérőszekrényében történik.

Víz- és szennyvízszerelés

 • Alapvezetékek, felszálló nyomóvezeték, ejtővezeték kiépítése szellőzőig. A szennyvíz és csapadékvíz lefolyócső hangszigetelő bevonattal készül.
 • Lakásokon belül hideg-meleg víz és lefolyó vezetékek kiépítése, vízmérő óra helyének kialakításával.
 • Nyomóvezeték kiépítése vízórától. Szaniterek felszerelése Alföldi Melina típusokkal, akril-, vagy lemezkád beépítése. Tusoló kabin beszerelése (Ravak, vagy ezzel egyenértékű típusú). Kludi Zenta szerelvények elhelyezése. 

 

 

Szellőzés

Az épületben lakásonkénti szellőzőrendszer kialakítására kerül sor. A vizes helyiségekből és a konyhákból elszívást biztosítunk Aereco, akusztikus ventillátorokkal, – melyeket az álmennyezetben helyezünk el – míg a huzamos tartózkodásra kialakított helyiségekben ablakokon keresztüli légbevezetés kerül kiépítésre, Aereco légbevezetők segítségével.

 

 

A kulcsrakész vállalkozói díj kifejezetten nem tartalmazza a következőket

 • egyéb beépített bútorzatot.
 • Esetleges létesítendő tűzcsap költségeit
 • Minden egyéb díjat és költséget, amit a kulcsrakész állapot leírása nem tartalmaz.